غذاهای محلی والنسیا؛ از پائیا تا اسگارات

به گزارش وبلاگ معماری، والنسیا به میزان بارسلونا و مادرید مشهور نیست اما غذاهای سنتی آن در تمام طول تاریخ حرف اول را می زنند. برای آشنایی با غذاهای سنتی والنسیا با خبرنگاران همراه باشید.

غذاهای محلی والنسیا؛ از پائیا تا اسگارات

والنسیا علاوه بر جاذبه های بی نظیرش منزلگاه غذاهای سنتی است که میراث به جای مانده از موروها (ساکنان قبلی این منطقه) به شمار می فرایند، مردمانی که با خود برنج، بادام و پرتقال آوردند. خوراکی های سنتی این شهر شامل انواع غذاها و شیرینی های مخصوصی است که شاید مشابه آن را دیده یا چشیده باشیم. اگر هر زمان در خیابان های سنگ فرش این شهر قدیمی پرسه زدید غذاهای که به شما معرفی خواهیم کرد را امتحان کنید.

آل ای پبره (All I Pebre)

اگر تنها تجربه شما از طعم مار ماهی، شکل گریل شده آن است، پس حتما این غذای والنسیایی را امتحان کنید. نام این غذا هیچ ربطی به خود ماهی ندارد بلکه به سسی که در آن استفاده می گردد اشاره می نماید. این سس از سیر، فلفل، و بادام زمینی تشکیل شده که در آن تکه های مارماهی تازه به همراه سیب زمینی را آنقدر می جوشانند تا به هنگام خوردن در دهان آب شوند. این غذا را می توانید در رستوران قدیمی پلس فسول که از سال 1909 مشغول به کار است امتحان کنید.

بیش تر بخوانید:

هورچاتا د چوفا فارتونز (Horchata de chufa y fartons)

در والنسیا هورچاتای تازه را از اویام سلام زرد (نوعی گیاه که در ایران نیز می روید) تهیه می نمایند. این گیاه را موروها به این منطقه آوردند. برای خوردن این غذا به رستوران های قدیمی شهر بروید و به همراه آن یک لیوان از آن شیرهای سرد سفارش دهید. این کلوچه نه به شیرینی دونات است و نه به شوری یک نان بلکه شیرینی های کشیده و غلتانده در شکری هستند که تحسین همه را برمی انگیزانند.

بیش تر بخوانید:

پائیا (Paella)

برنج در والنسیا از مهم ترین خوراکی ها است. این شهر بابت داشتن این دانه های با ارزش در زمین های مرطوب خود، به خود می بالد. آن ها برنج را در خورشت ها، کاسرول ها و مهم تر از همه در معرووف ترین غذای والنسیا یعنی پائیا استفاده می نمایند. هرآنچه پائیا تا بدین روز خورده اید کنار بگذارید و به سراغ پائیاهای عجیب این منطقه بروید از جمله پائیای سبزیجات، پائیای خرچنگ، و پائیای معروف با گوشت خرگوش و حلزون. شما پائیا را تقریبا در همه جا می توانید بیابید اما باید بدانید که هواداران واقعی این غذا یک روز را به سفر به ال پالمار نزدیک زمین های حاصلخیز دریاچه آلبوفرا اختصاص می دهند.

بیش تر بخوانید:

کالابازا آسادا (Calabaza Asada)

کدوتنبل های کبابی را در همه جای والنسیا می توانید پیدا کنید. این خوراکی خوشمزه را می توانید به صورت تکه های شیرین، بزرگ، نرم و آبدار در ظرف های بسته بندی شده در بازار مرکزی مرکات ببینید و تهیه کنید. این تکه های گوشتی و نارنجی برترین تغذیه برای پیکنیک های ساحلی، و دسر هستند. این غذا در منوها به همراه کارامل و خامه زده شده سرو می گردد. در هر حالتی این خوراکی بسیار خوشمزه است.

آگووا د والنسیا (Agua de Valencia)

آب پرتقال های معروف والنسیا راه خود را به غذاها، دسرها و نوشیدنی های خوشمزه باز نموده است. این نوشیدنی که به معنای آب والنسیا است، متشکل از آب پرتقال تازه، کاوا و چند نوشیدنی دیگر است.

موهاما دو آتون (Mojama de Atun)

در والنسیا غذاهای دریایی نمک سود شده دارای اهمیت بالایی هستند. نمک سود کردن قدیمی ترین شیوه نگهداری مواد غذایی است که از جنوب شرق اسپانیا طی حکمرانی موروها وارد این منطقه شد. در رستوران های والنسیا این غذا را به صورت تکه های معطر همراه روغن زیتون سرو می نمایند.

تورون (Turron)

تورون آشپزی به جای مانده از تاریخ پرهیاهوی والنسیا است که با حمله فنیقی ها، یونانی ها، رومی ها، کارتاژها، ویزیگوت ها و موروها تحت تاثیر وتغییر نهاده شد. موروها در جهت برگشت خود در قرن 8 با خود بادام را به والنسیا آوردند که به عسل آغشته شده بود. این شیرینی خوشمزه از عسل، شکر، سفیده تخم مرغ، بادام یا آجیل های دیگر تهیه شده و به شکل مستطیل یا دایره عرضه می گردد. این شیرینی معمولا در شب کریسمس خورده می گردد.

اسگارات (Esgarraet)

ماهی روغن تولید شده در بین طعم های محلی بسیار معروف و محبوب است. اسگارات به عنوان تاپاس در رستوران ها سرو می گردد. نام این غذا به معنای از هم گسیخته است و مواد تشکیل دهنده آن نوارهای بلند و نمک سود ماهی روغن و تکه های شیرین و ترد فلفل قرمز است. اسگارات هم مانند دیگر غذاهای اسپانیایی در استخری از روغن زیتون همراه با نان سرو می گردد.

سپیا امب سبا (Sepia amb Ceba)

با این که این غذا در نگاه اول ممکن است چیزی جز ظرفی پر از مواد زشت و بدمزه به نظر نیاید اما واقعیت این است که این غذا یک خورشت متشکل از ماهی سپیداج و پیاز است که پای ثابت تمام منوهای رستوران های والنسیا است. این مواد در یک ظرف گلی به آرامی پخته می گردد تا پیازها به تکه های نرم و شیرین تبدیل شوند و ماهی ها ترد شوند. این غذا را می توانید در رستوران لا اوترا پارت (La Otra Parte) در منطقه ماهیگیران امتحان کنید.

کالامارس ا لا پلانچا (Calamares a La Plancha)

والنسیا دارای یک ساحل مدیترانه ای بی نظیر است که انواع ماهی ها و غذاهای دریایی این مردم را تامین می نماید. این غذا از ماهی مرکب کباب شده به همراه سیر و روغن زیتون تهیه می گردد.

اروز ا باندا (Arroz a Banda)

شما می توانید این غذا در تمام رستوران های والنسیا پیدا کنید اما به یاد داشته باشید که اروز، این غذای دریایی تنها مخصوص این منطقه است. این غذا را پائیا اشتباه نگیرید. اروز به معنای برنج از شیوه ای غیر متدوال تهیه اما به صورت سنتی سرو می گردد، به این صورت که ابتدا ماهی سرو شده و سپس برنجی معطر همراه با سس آیولی (متشکل از روغن زیتون و سیر) به عنوان بخش بعدی غذا سرو می گردد. این غذا در رستوران لا پپیکا (La Pepica) واقع در محدوده ماهیگیران میل کنید. این رستوران معروف در کنار ساحل واقع شده است و زمانی پاتوق ارنست همینگوی بوده است.

منبع: کجارو / firstwefeast.com

به "غذاهای محلی والنسیا؛ از پائیا تا اسگارات" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "غذاهای محلی والنسیا؛ از پائیا تا اسگارات"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید